Bornova'da gergin grup toplantısı

Bornova Belediye Meclisi'nin yılın ilk toplantısı öncesinde gerçekleşen CHP grup toplantısı gergin geçti. Belediye Başkanı Mustafa İduğ ve CHP ilçe başkanı Ertürk Çapın tartıştı, Başkan İduğ, toplantıyı terk etti.

Alınan bilgiye göre, grup toplantısının ilk gündem maddesi Denetim Komisyonu üyesi seçimleri oldu. Yasaya göre belediye meclis toplantısında gizli oylama ile yapılacak seçimle belirlenecek Denetim Komisyonu'nun 3 CHP'li üyesi için Başkan Mustafa İduğ liste hazırladığını söyledi. Ertürk Çapın ise herkesin komisyona üye olabileceğini, CHP'nin demokrasi geleneği olan bir parti olduğunu, üyelerin grup toplantısında seçilmesi gerektiğini ifade etti. Çapın, meclis üyelerine aday olup olmadıklarını sordu. 
Daha sonra Cem Arıkan, Hülya Uğurlu, Halit Aksu adaylıklarını açıkladılar. Başkan İduğ'un listesinde olduğu öğrenilen Çeto Çamlıbel, Bengül Tice, Kadir Yıldız ve Hüseyin Ünal ile toplam 7 aday için meclis üyeleri kapalı oy üsulü ile oylama yaptı. Oylamadan hemen önce Çeto Çamlıbel, adaylıktan çekilmek istediğini söyledi, ancak Grup Başkanı Ertürk Çapın, oylamanın başladığını belirterek, ''Seçilersen çekilirsin'' dedi.
Yapılan oylama sonunda Cem Arıkan 15, Hülya Uğurlu 14 ve Halit Aksu 10 oy alarak belediyenin çalışmalarını, hesaplarını bir yıl boyunca denetleyerek rapor hazırlayacak Denetim Komisyonu üyesi oldu. Çeto Çamlıbel 5, Bengül Tice 5, Kadir Yıldız 2 ve Hüseyin Ünal 7 oy aldı.
Grup toplantısında gizli oy ile seçilen meclis üyelerinin İzmir milletvekilleri Mahir Polat ve Tuncay Özkan'a yakınlığı ile bilindikleri partililer tarafından ifade edildi.

-Sendika başkanı

Grup toplantısında bir başka gerginlik de Bornova Belediyesi'nde örgütlü DİSK Genel İş Sendikası başkanının tehdit edilmesi konusu görüşülürken çıktı.
İlçe başkanı Ertürk Çapın, İzmir 7 Nolu Şube Başkanı Özgür Genç'in bir belediye çalışanı tarafından tehdit edildiğini, bu kişinin belediyede üst düzeyde görev yapan kişiler ile yakın ilişki içerisinde olduğunu, bu kişinin şube başkanının evine gitmesini ''kendisine görev edindiğini'' söyledi. Çapın, Başkan İduğ'un koruma amiri hakkında ''taciz'' iddialarıyla ilgili davanın devam ettiğini, bu olayların partiye zarar verdiğini söyledi.
Mustafa İduğ, araya girerek, taciz olayları 2012 yılında yaşandığını söyleyince Çapın, ''Dava dilekçesi ortada, o yıllardan başlayarak devam eden olaylar var. Geçen yıla kadar, davanın açılmasına kadar devam eden olaylar. Saray katında, sizin etrafınızı saranlar sizi kandırıyorlar'' dedi.
Başkan İduğ, elindeki dosyayı masaya aratak, ''Bu belediyeyi ben yönetiyorum'' diyerek ayağa kalktı ve grup toplantısını terk etti.

-Yeni yıl pastası

CHP grup toplantısının ardından gerçekleşen ve yeni yılın ilk meclis toplantısı pasta keserek başladı. AK Parti ile İYİ Parti İlçe başkanlarının hazır bulunduğu pasta kesilmesinde Ertürk Çapın'ın olmaması meclise katılanların dikkatini çekti.
 

bornovada gergin grup toplantısı bornova belediye meclisi chp grup toplantısı bornova belediye başkanı mustafa i̇duğ chp bornova ilçe başkanı ertürk çapın tartıştı başkan i̇duğ toplantı terk etti denetim komisyonu seçim gizli oylama mustafa i̇duğ ertürk çapın chp bornova demokrasi geleneği çapın meclis üyesi cem arıkan hülya uğurlu halit aksu başkan i̇duğ çeto çamlıbel bengül tice kadir yıldız hüseyin ünal kapalı oy üsulü milletvekili mahir polat tuncay özkan partili bornova belediyesi örgütlü di̇sk genel i̇ş sendikası i̇zmir 7 nolu şube başkan özgür genç belediye çalışanı taciz mustafa i̇duğ saray katı ak parti i̇yi̇ parti