Merhaba Bornova

Salim Yılmaz

Altındağ, Çamdibi, Yeşilova. 3’üyle, 4’üyle merhaba Evka. Mustafa Kemal Caddesi, Atatürk ve İnönü Mahallesi. Hafta sonlarının neşesi Yaka ve Çiçekli; merhaba..
Selam Mahfel. Nasılsın Çarşı? Afiyettesindir umarım Peterson Köşkü!.
Günaydın Birunabad, hayırlı akşamlar Burunova, iyi geceler Bornova!.
Selamünaleyküm Gaziler Camii, Tanrı sizi kutsasın Santa Maria Magdelana  Kilisesi Cemaati..
Büyük Park.. Küçük Park..
Merhaba Ege Üniversitesi.. Merhaba Yaşar Üniversitesi.. N’aber gençler?
Selam Eğridere, iyi miyiz Gökdere, susuz kalmayasın Kurudere..
Krithiida ve Meonas’ın oğlu, İyonya’nın gururu, mahallemizin çocuğu; merhaba şairlerin atası Homeros!. Merhaba  İlyada ve Odysseia..
Canım Süvari Caddesi.. Özledik Ayfer Feray Açık Hava’yı, Kızlar Kahvesini, Down Kafe’yi.. Çınar Kafe’de bir demli çay ne de iyi olurdu şimdi!.
Tarihin akışı içinde nice anılar içeren, günümüze dek ayakta kalmayı başarmış köşkleri inci taneleri gibi!. Merhaba Well House, Pandespanian Köşkü, Edmund ve Donald Giraud Evleri.. Merhaba Belkahve, merhaba Ata Anı Evi..
Geçmişi eski, eski olduğu kadar heybetli Bornova’m.. Selam olsun 6.500 yıllık tarihine, selam olsun kazdıkça uygarlık fışkıran Yeşilova Höyüğü’ne..
Emperyalizmin tek dişi kalmış canavarının o son dişinin de çekildiği kadim şehrim İzmir’in yiğit evladı.. Büyük Atatürk’ün 9 Eylül 1922 günü  ‘’ 10 Eylül demiştim. Bir gün yanılmışım çucuk ‘’ mütevaziliğiyle kaynaşmış kahraman Bornova’m.. O çiçeklerin ilk açtığı ve bir daha hiç solmayacağı dağların sahibi zarif, naif Bornova’m merhaba!.
Merhaba Dostlar!. Bornovalı Bornovasız fark etmez dost deyince; hepinize, hepimize merhaba!.
Bundan kelli beribarız gari!. Yazılarımızı yelken yapıp açılcez umuttan mamül ufuklara.. Köşemin bir kenarına E- Posta adresimi iliştiriveesin editörümüz; haberleşiriz, dertleşiriz..
İkinci yazıya kadar kendinize ( en azından siz ) iyi davranın!..
salimyilmaz1967@gmail.com