Salim Yılmaz

Salim Yılmaz


BEN ERMENİ DEĞİLİM

21 Şubat 2022 - 09:29

BEN ERMENİ DEĞİLİM
Bir ay kadar önce, 19 Ocak 2007’de bir terör saldırısında katledilen Hrant Dink anıldı. 24 ocakta Uğur Mumcu’yu, 31 ocakta Muammer Aksoy’u andık.. 
Hepsi de terör şehitleri. Hepsine de aynı oranda canım yanar.. Dili, dini, ırkı ne olursa olsun, terör vahşettir kardeşim!. Kendimi bildim bileli bunu söylerim! Söylerim de, ben Ermeni değilim..
Omurgasız liberal solcular üst paragrafta bıraktılar okumayı, eminim. Kulaklarım da çınlıyor küfürlerinden! Vız gelir, tırıs gider..
Son satıra dek okuyacak olan dostlara hitaben devam ediyorum..
Sabah yürüyüşlerimizi köyün tek caddesinde, denizin hemen yanı başında yapıyoruz. Dün de lodosun yumuşattığı havayı fırsat bilip yürümeye çıktık. EOS Kafe bu yolun sonudur. Oraya ulaşırken bir parkın yanından geçeriz; Erdoğan Özen Parkı!. Yazmaya ve savunduğum şeyleri kanıtlamak gereksinimi duyduğumda hiç ama hiç sıkıntı çekmem!
Tanıyalım Erdoğan Özen’i..
Çandarlı’dan Dikili’ye sahil boyunca gitmek isterseniz eğer, sırasıyla Denizköy, Bademli ve Yahşibey’i geçmeniz gerekir.. Erdoğan Özer 1934 Bademli doğumludur. Parlak öğrenim hayatının bitiminde TC. Çalışma Bakanlığı’nda başlayan meslek kariyeri yabancı dile hakimiyeti ve zengin kültür birikimi nedeniyle yurt dışı temsilciliklerimizde geçmiştir.
Dönemin koşullarında öğrenim yaşamı doğduğu coğrafyanın uzağında geçse de, kalbi hep Kuzey Ege’nin bu şirin toprakları için atmıştır. Halen yaşamımızı sürdürdüğümüz Denizköy’ün var oluşunu borçlu olduğu kahramanlardandır.. Taa ki 1984 yılına değin!.
20 Haziran 1984. Viyana.
Erdoğan Özen, Viyana Büyükelçiliğimizde  ''Çalışma Müşaviri'' olarak görev yapmaktadır. 50 yaşının baharındadır. Emekli olup doğduğu topraklara dönme hayallerinin tam ortasındadır!. Taa ki Ermeni terör örgütünce o bomba patlatılıncaya kadar!.
Katlinin 37.yılında Viyana’da düzenlenen anma töreninde konuşan Avusturyalı tarihçi ve Viyana Suç Müzesi Müdürü Harald Seyrl’a bırakıyorum sözü..
''Kaynağı, söylemi, amacı, adı ne olursa olsun her türlü terör eyleminin ve terör örgütünün hep birlikte karşısında olmak mecburiyetindeyiz. Eğer terör eylemleri arasında bir ayrımcılık yapar, terör örgütlerinin kullandığı söylem ve amacı terör saldırılarına hafifletici bir neden olarak görürsek, bu teröre verilmiş en büyük destek olacaktır.''
2021 yılının Haziran'ında Viyana’da düzenlenen bu törende hiç kimse ''Hepimiz Erdoğan Özen'iz, Hepimiz Türküz'' sloganı falan atmamış haliyle!. Harald Seyrl’ın bu protokol kokulu cümlelerinin dışında söyledikleri de var..
''Özen’in aracına konan bombanın tahrip gücünün yüksekliği Viyana tarihinde rastlanılmış bir olay değildir. Yıllar içinde yapılan araştırmalar sonucunda da patlayıcının ABD’den Avusturya’ya sokulduğu kanıtlanmıştır.''
Washington’un Lafayette Meydanı’nda ''Hepimiz Erdoğan Özen'iz, Hepimiz Türküz'' sloganı duydunuz mu dostlar? Sanmam!!!
Ben Ermeni falan değilim!.
Mehmet Baydar, Bahadır Demir, Daniş Tunalıgil, İsmail Erez, Talip Yener, Oktar Cirit, Galip Özmen, Yılmaz Çolpan, Ahmet Benler, Necla Kuneralp, Beşir Balcıoğlu, Taha Carım, Neslihan Özmen, Şarık Arıyak, Engin Sever, Reşat Moralı, Tecelli Arı, Mehmet Yergüz, Albay A. Altıkat, Nadide Akbay, Erkut  Akbay, Orhan Gündüz, Kemal Arıkan ve Cemal Özen bu yazımda rahmet dileklerimi ilettiğim şehitlerimizin sadece bir bölümü!
Bunca şehidimizin adı Erivan’ın Hanrapetutyan Hraparak Meydanı’nda anılarak ''Hepimiz Türküz'' diye bağırılmak suretiyle teröre lanet okunmuş mudur? Elbette hayır!
O halde?
Teröre lanet, şehitlerine Fatiha okurum kardeşim. Ermeni falan olmam!!!
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum