Salim Yılmaz

Salim Yılmaz


Eski Türkiye

05 Aralık 2021 - 10:14

ESKİ TÜRKİYE
Mücadeledir, cesarettir.. ''Geldikleri gibi giderler'' dir! Anafartalar, Sakarya, Dumlupınar, Kocatepe'dir..
Doğru stratejiyi kurgulamaktır, örgütçülüktür.. Sivas, Erzurum Kongreleri; Amasya Tamimi'dir. Şimdilerde elektronik postayla bile hızına ulaşılamayacak telgraf ağıdır..
Direniştir, ulusal onurdur.. Hasan Tahsin, Mustafa Necati, Şahin Bey, Gördesli Makbule, Sütçü İmam, Seyit Onbaşı, Yörük Ali, Nezahat Onbaşı, boyu 110 santim ama yüreği mangal Ali Şamil’dir. Efedir, Seymendir, yiğitliğin alfabesidir..
Ekonomik bağımsızlık, ekonomik kalkınmadır.. İmparatorluktan kalan borçları kuruşuna kadar ödemektir, İzmir İktisat Kongresi’dir. Gazi’nin ''Her fabrika bir kaledir'' sözünün doğrultusunda vatanımın topraklarında mantar gibi biten fabrikalardır. Sümerbank, Gölcük Tersanesi, Alpullu – Uşak – Eskişehir – Turhal Şeker Fabrikaları, Ankara Çimento ve Havagazı Fabrikası, İstanbul Otomobil Montaj Fabrikası, Kırıkkale Mühimmat – Kayaş Kapsül Fabrikaları, Bursa Süt Fabrikası, Paşabahçe Cam Fabrikası, Kayseri Bez ve Bursa Merinos Fabrikaları, Nuri Demirağ Uçak Fabrikası, İzmit Kağıt Fabrikası, Karabük Demir-Çelik Fabrikası ve onlarcasıdır..
Fırsat eşitliğidir, küçük kıvılcımların ateş toplarına evrilmelerinin destanıdır.. Ekrem Akurgal, Ulvi Cemal Erkin, Ekrem Zeki Ün, Suat Hayri Ürgüplü, Vildan Aşir Savaşır, Jale İnan, Gazi Yaşargil ve daha niceleridir..
Kadının adıdır adı!. Günümüzün (sözüm ona) modern ülkelerinin kadınları sandık denince çeyiz sandığını düşünürken anamızın, bacımızın, kızımızın seçme ve seçilme hakkıdır. Afet İnan, Halide Edip, Refet Engin, Sabiha Gökçen, Semiha Es, Mualla Eyüboğlu, Yıldız Moran, Müzeyyen Senar’dır, Safiye Ayla, Seyyan Hanım, Semiha Berksoy, İdil Biret, Suna Kan’dır..
Adam gibi adamların yurdudur Eski Türkiye!. İsmet İnönü’dür, Bülent Ecevit’tir. Reşit Galip, Fevzi Çakmak, Kazım Karabekir, Fahrettin Altay, Hasan Ali Yücel, Falih Rıfkı Atay, Yakup Kadri, Tevfik Rüştü Aras, Nuri Conker’dir.. Elbette Mustafa Kemal ATATÜRK’tür..
Özgür basındır kardeşim tüpçü basın değil!. Yunus ve Nadir Nadi’dir, Ruşen Eşref’tir, Şinasi Nahid ve Falih Rıfkı’dır, Nurullah Ataç, İlhan Selçuk, Abdi İpekçi, Oktay Akbal, Mustafa Ekmekçi, Ali Sirmen, Bekir Coşkun, Emin Çölaşan, Uğur Mumcu, Erdoğan Tamer’dir..
Milliyetçiliğin duvarlara üç hilal çizilmesinden çok ama çok daha fazlasıdır!. Amerika Birleşik Devletleri'nin tüm baskısına rağmen Afyon’un bereketli topraklarına haşhaş ekilmesidir.. Süleyman Şah Türbesi’ni yüklenip kaçmak değildir güzel kardeşim; 1974’ün sımsıcak günlerinde Ayşe’nin tatile çıkmasıdır.. Bebek katilinin İmralı’ya uzanan ibret romanıdır. Niye uzatıyorum ki; ''Türk Öğün, Çalış, Güven'' destanıdır..
Bu satırları okuyup da iç çekiyorsanız, ''Tam benim düşündüklerimi, hissettiklerimi yazmış adam'' diyorsanız eskisiniz dostlarım!.
Onsekizini henüz doldurmuş olsan da fark etmez Z Kuşağı çocuğumuz!. ''Oy moy yok'' dedin ya; sen de eskisin.. ''Rey mey yok'' diyen çınarlarımızın yörüngesindesin!.
Geliyor gelmekte olan!..
Çok yakın bir gelecekte ''Eski Türkiye'' de buluşmak üzere, kendinize çok ama çok iyi bakın…
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum